Old Maps Online Logo – Explore Historical MapsOld Maps Online Logo – Explore Historical Maps

News

OldMapsOnline - Nová verze vydána

Published: 5 de janeiro de 2023

Porovnávejte a překrývejte mapy mezi sebou! V nové verzi vydané v prosinci 2022 jsme integrovali nástroj Porovnat do vyhledávače na www.oldmapsonline.org. Nyní můžete snadno studovat vývoj místa v různých časových obdobích vizuálním porovnáváním různých map. Pracujte se dvěma nebo více mapami současně, naskládejte mapy na sebe, upravte průhlednost a porovnejte mapy mezi sebou a označte si oblíbené mapy.

Oblíbené mapy můžete kdykoli najít v nově přidané sekci „Moje mapy“. Nahrajte a georeferencujte naskenované mapy a vytvořte si vlastní sbírku map.

Také jsme optimalizovali systém a připravili náš online nástroj na implementaci nových funkcí, které se brzy objeví v následujících verzích oldmapsonline.org.

Od svého prvního spuštění v roce 2012 navštívily webové stránky miliony návštěvníků a díky našim partnerům, jako jsou Britská knihovna, Národní knihovna Skotska, David Rumsey, Harvardská knihovna, Nizozemský národní archiv, Univerzita Karlova v Praze a mnoho dalších institucí po celém světě, OldMapsOnline aktuálně indexuje přes 527 000 historických map.

Navštivte oldmapsonline.org, prozkoumejte sbírky historických map, najděte místa svého zájmu, porovnávejte a překrývejte své oblíbené mapy a ponořte se do zkoumání minulosti.

Jsme otevřeni spolupráci a vítáme vaše konstruktivní zpětné vazby, které můžete zasílat prostřednictvím https://support.oldmapsonline.org/knowledgebase nebo [email protected].

Tags: