Old Maps Online Logo – Explore Historical MapsOld Maps Online Logo – Explore Historical Maps

ニュース

Zentralbibliothek Zürich - nový projekt Georeferencer

出版: 10 de junho de 2021

Byl spuštěn nový crowdsourcingový pilotní projekt Georeferencer pro Zentralbibliothek Zürich. Více než 2500 digitalizovaných starých map Zürichu a Švýcarska z Oddělení map a panoramat centrální knihovny v Zürichu čeká na georeferencování. Pomozte lokalizovat geograficky staré mapy ze tří sbírek:

Zeitreise Kanton Zürich: V této sbírce najdete 840 map, které v podstatě ukazují oblast nebo části dnešního kantonu Zürich.

Landkarten made in Zurich: Tato sbírka zahrnuje více než 1000 map, které byly navrženy nebo vytištěny v Zürichu. Kromě map zobrazujících oblast jiných kantonů jsou zde také mapy Švýcarska a plány měst a ptáků, například ptačí plán města Lucern od Johanna Jakoba Scheuchzera: „La ville de Lucern, en Suisse“ z roku 1723.

Alte Schweizerkarten: Velký počet 645 švýcarských map zahrnuje mimo jiné mapu „Helvetia prima Rheni et V. nova tabula“ ze „Geographia universalis“ Sebastiana Münstera z roku 1540.

Pro více informací o tomto projektu navštivte prosím: https://www.zb.uzh.ch/en/ueber-uns/citizen-science/durch-raum-und-zeit

タグ