Old Maps Online Logo – Explore Historical MapsOld Maps Online Logo – Explore Historical Maps

Notizie

Bounding Box gereedschap verbeteringen

Pubblicato: 31 de maio de 2017

We hebben onze Bounding Box tool gemoderniseerd en nieuwe functies toegevoegd!

De tool is gratis beschikbaar op https://boundingbox.klokantech.com en maakt visuele selectie van geografische coördinaten van een gebied op een kaart direct in een webbrowser mogelijk.

Het is een populair hulpmiddel dat regelmatig wordt gebruikt door bibliothecarissen over de hele wereld - tijdens het catalogiseren van kaarten. Je kunt het geselecteerde gebied direct kopiëren en plakken in een bibliotheeksysteem in verschillende formaten zoals MARC, DublinCore, FGDC of ISO 19139. Dankzij deze inspanning kunnen de kaarten worden ontdekt met een geografische zoekopdracht - bijvoorbeeld op OldMapsOnline.org.

Het is ook praktisch voor GIS-mensen - die de bounding box in GeoJSON, KML of OGC WKT kunnen krijgen voor gebruik in PostGIS of SQL.

Wat is er nieuw?

De getekende rechthoek kan nu worden gedraaid voor meer precisie (door de cirkel in de rechterbenedenhoek te verslepen) - dit is vaak nodig voor het vastleggen van delen van kaarten die niet op het noorden zijn georiënteerd - bijvoorbeeld rivierbeddingskaarten.

Er is ook een volledig nieuw "Polygoon-gereedschap" dat toegankelijk is door op het pentagon-pictogram aan de linkerkant te klikken. Hiermee kun je elke vorm met hoge precisie tekenen (en aanpassen):

In beide gevallen wordt de volledige geometrie geformatteerd in het MARC-formaat (velden 34 en 255). De omhullende grenzen, automatisch berekend en weergegeven als de gestippelde rechthoek op de kaart, kunnen ook worden opgenomen.

De tool is ook geüpgraded naar de nieuwste mapping library (OpenLayers) en we gebruiken nu als standaard achtergrondlaag de OpenStreetMap kaarten van het OpenMapTiles.org open-source project.

De ontwikkeling is ondersteund door de Zwitserse bibliotheken als onderdeel van het Kartenportal.CH project.

Tag: